UA-89888721-1

D'ARENYS DE MUNT ENÇÀ

Article publicat al Punt-Avui l'11 de setembre del 2013.

El 13 de setembre, amb la Consulta d'Arenys de Munt, van començar a canviar moltes tendències polítiques al nostre País. També va ser la consolidació de tot un seguit de canvis que s'anaven congriant de feia temps. La sensació general, abans de la Consulta del 13S, en determinats sectors de la població més polititzats o més conscienciats, era que s'havia de començar a fer quelcom per impulsar el sentiment independentista i trencar d'una vegada per totes amb els grillons que ens retenen dins d'aquesta presó anomenada Espanya.

La Consulta del 13S, a Arenys de Munt, va tenir moltes virtuts. En destacaré una: la d'haver creat un model que després es repetiria a 553 municipis. Un model pensat a favor nostre, trencant velles dinàmiques, d'anar contra els altres, que ens impedien avançar. Un model modern, democràtic, transversal, lúdic, festiu, engrescador, cohesionador, inclusiu, en el que hi participaven des del més gran al més petit i en el qual tothom era important i hi podia col·laborar. En el que la societat civil era la principal protagonista i superava el llast dels partits polítics.

Un model, l'assembleari, que va crear, primer, la Coordinadora Nacional per la Consulta i que va donar peu, després, al que ara és l'ANC.

Sense aquest model no s'entendrien les dues grans manifestacions, la del 10J i la de l'11S, ni el moment actual, ni la Via Catalana.

L'amic Jordi Bilbeny, en el pròleg del llibre 'D'Arenys de Munt al cel – l'inici de les consultes independentistes”, va dir: 'De petit havia vist buidar un gran safareig. Es treu el tap i l’aigua s’escola pel forat. La consulta d’Arenys va ser com si haguéssim tret el tap d’un safareig buit i l’aigua hi hagués entrat a borbollons'. Ara, gràcies a un ingent esforç, a tota la feina feta i al treball de molts, ja tenim el safareig ple, desbordat d'il·lusió i ganes per aconseguir la nostra anhelada llibertat.

Ara és el moment!

Josep Manel Ximenis

05/01/2017 09:01

Deixa la teva opinió

* camps obligatoris (l'adreça electrònica NO es publicarà)

Autor*

email*

url

Comentari*

Codi*